Вернуться к статьям Всего 22 статей
Чи потрібен молоковідсмоктувач при грудному вигодо
Чи потрібен молоковідсмоктувач при грудному вигодовуванні?

Звичайно, на це питання можна було б відповісти і заперечно. Ну нащо вам, скажіть на милість, потрібні якісь-там молоковідсмоктувачі? Все правильно, але тільки у випадку, коли у вас немає надлишку молока, коли ваш малюк – природний "відсмоктувач молока" – все, що ви йому можете запропонувати, випиває без залишку, та коли у вас безліч вільного часу (а що, може ж у когось бути і таке?) і дуже сильні, натреновані руки. Ось, наприклад, одна моя подруга-реставратор, яка із величезної дровиняки легко вистругає щось дуже привабливе, і гвіздок увібє, і обидві груді за декілька хвилин випорожне, може справедливо вирішити, що такий пристрій їй ні до чого. А ось я так не зможу, думаю, і більшість молодих матусь також.

Хоча перші два місяці, коли я після пологового будинку з сином вдома "на легких хлібах" сиділа, чесно намагалася. А потім, як це часто в житті буває, питання стало ребром: чи я продовжую вести таке-собі малоінтелектуальне буття, чи я вертаюсь на улюблену (не посміхайтесь – дійсно на улюблену) роботу, щоб не втрачати кваліфікацію та гроші, які, як відомо, ніколи зайвими не бувають, а при появі в родині нового члену – тим більше. Думаю, ви навіть не з трьох разів здогадалися, що ми з чоловіком обрали.

А оскільки матусею я була (і, маю надію, лишаюся) свідомою – бо працювала в медичному виданні, багато читала спеціальної літератури, спілкувалась з педіатрами і іншими фахівцями, – то знала, що ні в якому разі не можна відлучати дитину від груді, треба хоч би що продовжувати грудне вигодовування. В моєму випадку вихід був лише один – придбати молоковідсмоктувач. Що ми з чоловіком і зробили. Зупинились ми на моделі Avent ISIS з системою зберігання молока VIA. Дуже непогана, треба зауважити, штука: зручно, досить швидко, комфортно, молоко в грудях не застоюється, відсутні ознаки мастопатії. І головне – моя дитина харчувалася моїм молоком до року і, тьфу-тьфу-тфу, до сих пір нічим серйозним не хворіла.

А постійні поїздки в громадському транспорті з пляшечками і контейнерами, зціжування в обідню перерву, пакети в холодильнику – то що, то все зле, результат того вартий. Ось тільки я інколи думаю: шкода, що я тоді не знала про такий чудовий електронний молоковідсмоктувач IQ DUO, та і авентовський набір Бізнес-леді
Сухомлинова Світлана
http://www.ibaby.com.ua